Je contentwinst in 2025 zit in ...


Hallo Reader,

In mijn vorige mail benoemde ik een aantal contentuitdagingen voor 2025. Een daarvan is content shock: je doelgroep ziet iedere dag zoveel content dat het hem duizelt. Zorgen dat jouw content echt onder de ogen van je doelgroep komt én een bepaald effect op die persoon heeft, dat wordt steeds lastiger.

Eerder deze week zag ik tieners op TV vertellen hoeveel tijd ze per dag op hun telefoon doorbrachten. De een zo'n 6 uur, de ander ruim 7 uur. Vrijwel volledig besteed aan TikTok filmpjes. Als vrouw op leeftijd (hey boomer?) schrik me dan een ongeluk. Want hoeveel blijft er dan van je dag over? Als vakidioot vraag ik me tegelijkertijd af hoe je deze leeftijdsgroep dan nog kunt bereiken als ze zo'n overload aan content consumeren.

Een positieve insteek voor 2025

In de podcast van deze week benoem ik twee acties die je kunt doen om toch impact te blijven realiseren. En in deze mail wil ik er nog een derde actie aan toevoegen:

  1. Je website opruimen
  2. Werken met een contentstrategie
  3. Empathische content inzetten

1. Je website opruimen

Dat klinkt niet heel aantrekkelijk. Maar het effect kan je positief verrassen. Veel websites groeien op een gegeven moment namelijk uit hun jasje. Er komen steeds meer pagina's en artikelen bij. Op zich niet erg. Maar vrijwel alle websites hebben daardoor ook pagina's die verouderd zijn of die niet meer bij de huidige focus passen. Die pagina's kunnen je in de weg gaan zitten. Pagina's met verouderde data en inzichten waar nog wel bezoekers komen kunnen afbreuk doen aan je expertise. En zoekmachines kunnen websites met content over uiteenlopende onderwerpen minder gemakkelijk duiden. Hoe specifieker je website, hoe beter dat vaak voor je vindbaarheid is.

Wil je weten hoe je kunt opruimen? Bekijk de video van de podcast, luister op Spotify of lees dit artikel over een content audit. Deze actie kun je trouwens rustig tot volgend jaar uitstellen en uitsmeren over langere tijd, want het bevat meerdere, overzichtelijke stappen. En de winst is echt groot!

2. Werken met een contentstrategie

Een goede contentstrategie zorgt voor focus, rust en de wetenschap dat je op een onderbouwde manier content maakt. Zelf streef ik er bij een contentstrategie altijd naar om minder te gaan doen. Door gerichte keuzes te maken, richt je je op die activiteiten die echt zoden aan de dijk zetten. Wil je daarmee aan de slag? Dit contentstrategie stappenplan helpt je erbij.

3. Empathische content inzetten

Mensen worden moe van alle content die er over ze uitgestort wordt. Veel van die content dient ook eerder het belang van de afzender dan van de ontvanger. Die moet met een woord reageren op LinkedIn om iets waardevols te krijgen. Of moet eerst zijn mailadres afstaan voor hij dat ene waardevolle kan krijgen. En ik snap dat het zo werkt vanuit de afzender. Maar vermoeiend is het wel en onderzoeken laten zien dat mensen afhaken.

Maar het kan echt anders. Met empathische content maak je echte verbinding met je doelgroep. Je verdiept je in hun emoties en barrières en laat zien dat je die begrijpt en daarbij kan en wil helpen. Op dat moment doe je dat nog zonder eigenbelang. Je laat wel zien wat jouw waarden zijn.

In een nieuw artikel voor Frankwatching over empathische content vertel ik daar meer over en laat ik je zien hoe je empathie kunt verwerken in je onderwerpen, in de formats en de kanalen die je kiest.

Ik wens je hele fijne feestdagen!

Linda Krijns

Linda Krijns, contentstrateeg

Ik help kennisprofessionals en bedrijven om hun status als expert en kennisleider goed zichtbaar en vindbaar te maken. Met impactvolle content die recht doet aan hun expertise.

Read more from Linda Krijns, contentstrateeg
content keuzes maken

Hallo Reader, Aan het begin van een nieuw jaar zit je vaak vol goede voornemens. Maar we weten allemaal hoe het met goede voornemens afloopt… Wat kun je dan doen? Zelf doe ik twee dingen: Ik plan leuke dingen in Ik maak keuzes Ga voor leuke dingen Voornemens die om leuke, positieve dingen draaien, lukken meestal wel. Dus plan ze in. Boek een bioscooppas of museumjaarkaart. Maak afspraken met mensen die je al een tijd niet gezien hebt. Plan leuke uitjes of start met het regelen van die...

obstakels voor content in 2025

Hallo Reader, Zorgen dat jouw content echt onder de ogen van je doelgroep komt. Dat is misschien wel de grootste contentuitdaging van 2025. Jouw content neemt het namelijk op tegen 4,6 miljard stuks content die iedere dag gepubliceerd wordt. Nu is dat in Nederland gelukkig wel wat minder, maar veel content verdrinkt in een zee van concurrerende content. Maar dat is niet het enige: om gezien te worden moet je ook rekening houden met de steeds wisselende algoritmes van Google en alle social...

Zo maak je de ideale contentmix voor jouw organisatie

Hallo Reader, Als expert of thoughtleader ben je al snel geneigd om via je content veel kennis te delen. Want daarmee kun je natuurlijk heel goed laten zien welke kennis en expertise in huis is. Op zich klinkt dat logisch. Maar... er kleven wel enkele nadelen aan het delen van kenniscontent. Die content is namelijk vaak gericht op informeren of onderwijzen. Ofwel rationele content. Maar je publiek wil meer. Die wil de mensen achter het bedrijf leren kennen en een gevoel krijgen bij een...